Pages

Mosque will be built in the "Allianz Arena"

Drejtoria e klubit futbollistik Bajern Minhen infomroi në ëebfaqen vet e se ka ndrëmend të ndërtojë Xhami në stadiumin "Allianz Arena". Kjo Xhamia e jete pare do të të në gjitha stadiumet e Botes. Kjo iniciativë erdhi si të përgjigje propozimit Frank Riberit, i cili kërkoi një mesxhid (faltore), të Dhome bird, per te fale namazet, dhe ai lojtarët tjerë musliman. Por e përgjigja kryesisë së klubit ishte befasuese pasi QE QE vendosën ata të ndërtojnë një xhami Tere dhe të të jet në shfrytëzim lojtarëve dhe të tifozëve. Klubi ka marre përsipër 85% harxhimeve të të të ndërtimit kësaj xhami, courses pjesën tjetër ia lene ka dhe lojtarëve tifozëve. Kjo xhami do të Kete Imamin e vet bibliotekën dhe mësime fetare.